Helg igen!

Nu är det snart helg igen! Fredag är eg veckans bästa dag tycker jag. Man trappar ner tempot från lunch, sedan har man hela helgen framför sig... Härligt!
Jag tog mej faktiskt för att åka till Prickis och träna lite i onsdags. Alla hundar fick följa med, och Kajsa lämnade jag hos Karro så hon slapp. Tränade lydnadsmomenten i appellen med Mimmi och det gick ganska bra. Lite okoncentration när hon trodde att någon annan hund skulle stjäla hennes frisbee som låg vid sidan om och väntade, men i det stora hela ok. Enzo vädrades en liten stund i rent socialiseringssyfte. Han skötte sig bra ända tills en människa ställde sig två meter ifrån oss med en terrier som stirrade, reste svansen och utvecklade "nack-stelhet". Enzo koncentrerade sig en stund sedan ville han skrämma bort / äta upp kax-hunden. Satte tillbaka honom i bilen under högljudda protester, men det var i alla fall dags för platsliggning med Mimmi. Gick som vanligt (på träning) utmärkt. Hon ligger bergsäkert... VARFÖR måste hon sen gå upp varje tävling?????
Till slut tog jag ut Fixa (ja du Erik, hon fick följa med... men hon var med hem också... ;-)) Hon träffade brorsan Ludde (Fridolf) och dom tyckte att det var rätt så kul. Karma hittade ett knä att krypa upp i och sålde som vanligt in sig. Konstigt att bruksfolk som vill ha lydiga hundar som håller sina 4 tassar på marken bara ler och småpratar när Karma kommer och reser upp sig på bakbenen. Ingen bekymrar sig om att även hennes (om än små) tassar också blir leriga och blöta när det regnat, hon är bara gullig när hon lägger ner öronen och kräver uppmärksamhet...
 I helgen ska vi på instruktörsutbildningen på lördag. Kräftskiva på kvällen med ordningsmakten i Västerås (ni vet, dom där som jagar biltjuvar i bostadsområdena ;-)en länk till VLT http://vlt.se/artikelmall.asp?version=808541). Söndagen blir det fika med WH Fia och hennes matte, på kvällen träning. Måste komma igång nu!
Ikväll är vi bjudna till Fellingsbro på lite mat, provsmakning av tysklands-inköp samt canasta. Trevligt, men jag kör, eftersom vi ska till Örebro ganska tidigt i morgon.


Trevlig helg till Er!!


Sista lediga dan

Idag var sista dagen på min "långledighet", 5 dagar. Passade på att ta en tur i skogen med odjuren. Enzo fick vara hemma, tyckte att det räckte att hålla reda på tre virrpannor.
På min lilla promenad hittade jag lite svamp. Lyckades även rädda det mesta undan Fixas framfart... Hon är verkligen ingen kantarellsökhund... än haha...
Lite mat med Lisa och en del städning  under dagen. På kvällen fick jag ta en tur tull Arboga och hämta Karro, Noah och Amanda som hade varit i Stockholm och hämtat en ny barnvagn. Så klart ställer mormor upp och hämtar sitt favorit-barnbarn!
I morgon funderar jag på att åka till Prickis på hennes öppna träning, mest för att få lite fart på mej själv och börja träna med Mimmi. Tar väl med Fixa också utifall att Erik kommer ... ;-)

    
WH Fixa vid Vänern               Mimmi och Karma

SM hit och dit...

Nu har vi avverkat årets SM-tävlingar. 22-24/8 var det Bruks- och IPO SM i Västerås och nu 4-7/9 var det Polishunds SM i Karlstad.
Båda städerna har verkligen varit en LERIG upplevelse. I Västerås klarnade dock vädret upp och helgen var riktigt solig och varm - underbart! Tävlingarna var också intressanta. Vår kompis Ralf Andersson och hans hund Harry kom på 3:e plats i skyddet, och en ny bekantskap som vi gjorde under helgen var Björn Johansson som kämpade sig till en delad 4:e plats i IPO:t.  Magnus och Mister Gere gjorde som vanligt en lysande insats och slutade på silverplats i skyddet. Grattis!! Trevligt hade vi i alla fall, en och annan öl, lite allsång (tack Lotta och Thomas) och en sula på parketten i öltältet. Vi kände oss dessutom helt trygga eftersom vår goda vän Sofie var i tjänst under helgen och även gjorde lite studiebesök för att kolla nykterheten hos kennelpappan... haha... konstigt att han fick gå fri?? ;-)
Tyvärr måste kameran ha smitit undan för jag har inte en enda bild från evenamanget, men jag kan rekommendera SMbilder.se om man vill se lite dokumentation.

Helgen som var var det då dags för Karlstad. Den så berömda "sola" lyste dock endast med sin frånvaro och regnställen fick en kvalitetstest av rang. Tävlingarna såg vi ju inte så himla mycket av pga av vädret, men en del lydnad, saksök och skydd kollade vi i alla fall på. Vi har ju kopplingar till några av ekipagen så det är alltid extra kul att kolla in dom. Sachas brorsa Svullo vann spårhundsgruppen ännu en gång, grattis Jessica! Pappan till vår D-kull, Qurare Bosco med sin ganska nya förare gjorde en strålande insats och slutade på 4:e plats i samma grupp. Calle från Sachas första kull deltog också, (tyvärr är placeringen okänd för mej eftersom jag inte ser uppdateringen på hemsidan).
Ett par riktigt trevliga hundar såg vi i alla fall under helgen. Ska kika om någon av dom kan vara tänkbara hundar att para med framöver. Bosco gav som vanligt rysningar av välbehag så han finns fortfarande med i mina avelstankar. Han är så oerhört läcker. Kan inte riktigt sätta fingret på varför, men magkänslan betyder också en hel del.

Lite bilder: Här hade jag i alla fall kameran med...

                            
Qurare Bosco                  Jurassic Erox               Mallekrafts Nikita         Sajkes Svullo 


Bosco igen, så läcker!

RSS 2.0